Dvojí materialita je základ. Zpracovali jsme dopadovou analýzu pro jednu z největších českých tiskáren

30.8.2024
Služby na míru u nás nejsou jen prázdným heslem, ale vždy se snažíme přizpůsobit spolupráci potřebám klienta. Obrátit se tak na nás můžete nejen s kompletním vypracováním ESG reportu, ale také s přípravou dílčích částí, které se zprávou o udržitelnosti souvisí. V posledních měsících je to u řady klientů zejména zpracování analýzy dvoji materiality.
Firma Severotisk je jednou z největších českých tiskáren, která jako člen německého koncernu EDS Group poskytuje služby nejen českým, ale i zahraničním klientům. Principy udržitelnosti aplikuje tiskárna ve své firemní politice dlouhodobě, naši spolupráci jsme tak mohli stavět na základech z dříve připravených podkladů firmy. Z těch vycházela podpora Severotisku v oblasti strategické komunikace, které se ve Frank Bold Advisory poslední rok věnujeme. 
Jak vypadala naše spolupráce?
Klient už měl z minulosti vypracovanou základní ESG strategii, které by standardně měla předcházet analýza dvoji materiality. Tu bylo potřeba dopracovat. Pro Severotisk jsme proto zpracovali dopadovou materialitu, ve které jsme podle standardů ESRS identifikovali dopady firmy na životní prostředí, zaměstnance a ostatní vnější skupiny lidí, na které má podnikání Severotisku vliv.. 
Ty jsme následně posoudili s ohledem na požadované standardy a v rámci prvotní analýzy jsme tak zjistili klíčová témata pro nadcházející reporting. Klient od nás obdržel seznam dopadů a jejich hodnocení, se kterými může nadále pracovat.
V dalším kroku budeme Severotisku poskytovat podporu při interním zpracování finanční materiality. Výsledkem by měl být interní přehled rizik a příležitostí, které budou pro Severotisk z hlediska udržitelnosti stěžejní pro další vývoj podnikání a zvyšování odolnosti byznysu.

Stahujte praktické ESG Guidelines

Prošli jsme stovky stran právních a technických dokumentů k tématu ESG reportingu a CSRD. Zaregistrujte se a pošleme Vám unikátní ESG Reporting Guidelines, sadu praktických materiálů k EU legislative včetně due diligence a e-book Bold Future.

Naše služby

ESG Workshop

Provedeme Vás legislativním rámcem ESG reportingu a vysvětlíme souvislosti a potřebné kroky.

Výpočet uhlíkové stopy

Spočítáme uhlíkovou stopu vaší společnosti ve Scope 1, 2 a 3.

Analýza dvojí materiality

Posoudíme Vaše dopady, rizika a příležitosti, abyste byli připraveni na sběr dat a tvorbu zprávy o udržitelnosti.

Kompletní ESG reporting

Zpracujeme pro Vás kompletní zprávu o udržitelnosti v souladu se závaznými standardy ESRS.

ESG reporting pro holdingy

Poradíme si i s komplikovanou strukturou velkých společností a zkonsolidujeme data od členů vašeho holdingu.

PR, marketing a event management

Pomůžeme vám, aby vaše práce byla vidět. Umíme komunikovat náročná a odborná témata tak, aby byla srozumitelná pro každého.

Jsme součástí expertní skupiny
Frank Bold

Přihlásit se k odběru newsletteru